Skip directly to content
This is the archive site of Global Gov Jam 2011-2018. From 2019 on please visit http://globaljams.org.

Sofia GovJam 2016

Sofia GovJam 2016

on Thu, 06/02/2016 - 07:21

#GGovJam #SofiaGovJam The kick off of Sofia GovJam 2016 is given. Let's be creative and rock the public sector.

Sofia GovJam 2016

on Tue, 05/10/2016 - 11:14

Какво
GovJam е глобално събитие, случващо се в рамките на два дни в различни градове по цял свят. Събитието цели да популяризира прилагането на иновативни подходи в администрацията – като дизайн мисленето и дизайнът на услуги – за намирането на решения на предизвикателства, пред които е изправен публичният сектор. Чрез Sofia GovJam искаме да демонстрираме как комуникацията и съвместната работа между гражданите, частния и публичния сектор, може да доведе до интересни и смислени идеи за нашия град.

В деня на събитието централно се обявява обща тема, която всеки град разработва и интерпретира по свой начин, така че да е адекватна и актуална за местната среда. Някои от темите през предишните години са свързани с въвеждане на предприемачески подходи в публичните услуги, свързване на студенти с професионалисти, съживяване на изоставени публични пространства, възобновяване на доверието в публичния сектор, гражданска ангажираност и развитие на обществото и пр.

Защо
Защото искаме да подкрепим публичния сектор. И защото това, което се случва там, касае всички нас. А обществените проблеми, които основно трябва да се решават от публичния сектор имат нужда от нови и свежи перспективи – от иновативен подход и идеи, които могат да дойдат, само когато се съберат хора с различни гледни точки, знания и умения.

За кого
За всеки, който има интерес към публичните услуги и иска да допринесе със своите идеи и перспективи за подобряването им. За всеки, който иска да работи в креативна среда с интересни и разнородни хора от София. За всеки, който обича да експериментира и да действа.

*Няма ограничение във възрастта или професионалния опит, както и няма нужда от предишен опит с публичния сектор или правителството.

Кога
02.06.2016г., начало: 09:15, край: 18:00ч.

Колко
Събитието е напълно безплатно и отворено за всички.
Материалите за работа от нас, мотивацията – от вас.

Организатор
Creative Shower. Ние сме екип, който се занимава с креативност и иновации, и имаме интерес животa около нас да става все по-добър. (aко искате да научите повече за нас посетете www.creativeshower.net).
НеФормално. Ние сме екип, който подпомага развитието на активна гражданска позиция по проблемите на градската и архитектурната среда и търси дългосрочни решения чрез колективни действия на гражданите, институциите и бизнеса. (https://www.facebook.com/InFormal-1062722807083153/?fref=ts)

Ако искате да участвате, пишете ни или се обадете на:
Лора - lora@creativeshower.net , 0877 131170
Рене - rene@creativeshower.net , 0882 224400